Rumos csokoládétorta
Rumos csokoládétorta
Hozzávalók 12 személyre
- 180 g keserű csokoládé
- 150 g Vénusz sütőmargarin
- 1 evőkanál (nyírfa)cukor
- 4 tojás
- 3 evőkanál rum vagy rumaroma
- 100 g babapiskóta
- 50 g fehér csokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- kevés főzőtejszín
Elkészítés:
Gőz felett megolvasztjuk a keserű csokit. Egy tálban habosra keverjük a Vénusz sütőmargarint a cukorral.
Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a masszába keverjük. A masszába belekeverjük a megolvasztott csokoládét és beletesszük a rumot. Szétmorzsoljuk a babapiskótát (vagy apró darabokra vágjuk, kb. 1 cm-esekre), és a masszába keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan összeforgatjuk a masszával. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A fehércsokit és a tejcsokit külön-külön megolvasztjuk, majd ráöntjük a kihűlt tortára (nem keverjük el teljesen, hogy "cirmos" maradjon), és elsimítjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük, így a tetején a csoki meg fog keményedni. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a gőzölésnél mindkét csokihoz adjunk egy kis főzőtejszínt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept