Céklás-csokis brownie
Céklás-csokis brownie
Hozzávalók 8 személyre
- 25 dkg cékla meghámozva
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg min. 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 rúd vanília
- 10 dkg xilit (vagy cukor)
- 2 kisebb tojás
- 5,5 dkg mandulaliszt (finomra darált mandula)
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük (kb. 30 perc). Ezután a főtt céklát botmixerrel keverjük össze a Vénusz sütőmargarinnal, az apróra tördelt
csokoládéval és a vanília kikapart belsejével. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a xilitet és a tojást, míg habos állagú nem lesz. Adjuk hozzá a céklás keveréket és szitáljuk bele a mandulalisztet és a kakaóport. Keverjük simára. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept