Boldog születésnapot!
Boldog születésnapot!
Hozzávalók 8 személyre
Piskótatekercs
- 6 db tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- kiskanál szódabikarbóna,
- citromhéj
- kenéshez baracklekvár (vagy csoki krém)
Krém
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 10-15 dkg cukor
- 3 dl víz
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 1-2 kanál kakaó v. csoki aroma
- kiskanál rum v.aroma
- Folpack és egy kisebb méretű ajándékkosár
Elkészítés:
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc).
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük. Ebből a kész tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük.
Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral,(esetleg csoki krémmel) visszatekerjük, és felszeleteljük.
Elkészítjük a krémet: A vízben megfőzzük a pudingport, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a kakaót, rumot, a kihűlt pudingot hozzákeverjük, szép egyneművé keverjük.
Az ajándékkosarat kibéleljük folpac-kal, és körben kibéleljük a vékony szeletekre vágott piskótával. A kosár aljára is egy sor piskótát fektetünk, megkenjük a krémmel, és így folytatjuk, amíg a kosár majdnem tele lesz.A teteje piskóta legyen. (Ha elfogy a piskótánk, nem baj, lehet babpiskótát használni.
Ráhajtjuk a tésztára a folpac-ot, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kiborítjuk, és a "kosarunk" oldalát tehetségünk szerint díszítjük. Bevonjuk csokikrémmel,- tejszínhabbal, esetleg (mint a képen) fonott mintával lehet díszíteni.
Az előzőleg pillecukor fondant-ból (vagy marcipánból) elkészített virágokat beletűzdeljük a tortába. A kosár fülét is bevonjuk fondant- tal, és szintén a tortába tűzzük.
Nagyon mutatós !!!! ( Bármilyen töltelékkel készíthető)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept