Boszorkány ujjak

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Boszorkány ujjak

Hozzávalók 12 személyre

  • 23 dkg Vénusz margarin
  • 1 csésze (250 ml) porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kávéskanál mandulaaroma
  • Egész mandula
  • Lekvár (lehetőleg pirosas-bordó színű)
Recept idők

Elkészítés:

Összekeverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a mandulaaromát, és a vaníliáscukrot, a lisztet, a sütőport és a sót. A kapott tésztát folpackba csomagolva félórára a hűtőbe tesszük.

A tepsit kivajazzuk, lisztezzük és kevés adag tésztából ujj alakokat formázunk.

Az egyik végére mandulát nyomunk, mintha köröm lenne. Kb. 15-20 percig közepesen meleg sütőben megsütjük.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd levesszük a mandulákat, lekvárral megkenjük a mélyedést, majd visszanyomjuk a mandulát a helyére.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük