Mimóza torta
Mimóza torta
Hozzávalók 12 személyre
- _Első piskóta_
- 12 tojás
- 12 evőkanál liszt
- 12 evőkanál cukor
- _Második piskóta_
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
Krém
- 2 csomag vaníliapuding
- 8 dl tej
- 10 evőkanál cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- fél liter tejszín
- fél liter málnaöntet
Elkészítés:
A piskótákat a szokásos módon elkészítjük.
A krémhez a vaníliapudingokat a cukorral a tejbe megfőzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez hozzáadjuk. A tejszínt felverjük és utoljára a kihűlt krémbe keverjük.
Összeállításkor a 10 tojásos piskótát négyzet alakúra vágjuk, a két széléről megmaradt csíkokat felcsipkedjük apró darabokra. (Majd a végén lesz szükség rá)
A piskótákat kettévágjuk. Jól meglocsoljuk az öntettel és rákenjük a krémet, majd ezután jön a piskóta és újból a krém. A négyzet alakú piskótát is kettévágjuk, ráhelyezzük a nagyra, megáztatjuk öntettel, krémet kenünk rá, majd a piskótát helyezzük rá. Az egészet bekenjük krémmel. És az apró piskótadarabokkal kirakjuk az egész tortát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció