Almás kekszes rakott csoda
Almás kekszes rakott csoda
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 1 kg alma
- 8 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
Máz
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 8 evőkanál víz
Elkészítés:
Tészta:
Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel- én egy pici tejbe egyesével beáztatom, mert hamarabb megpuhul- és rátesszük a krémet. Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.
Máz:
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept