Almás kekszes rakott csoda

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás kekszes rakott csoda

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 1 kg alma
  • 8 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg háztartási keksz

Máz

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 8 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk fél liter vizet, a cukorral elkeverjük kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel- én egy pici tejbe egyesével beáztatom, mert hamarabb megpuhul- és rátesszük a krémet. Gyorsan kell csinálni, mert hamar összeáll. A tetejére szintén keksz kerül.

Máz:

A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük