Sós kalács
Sós kalács
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 80 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 mokkáskanál cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál olaj
- _Töltelék_
- 50 dkg sonka
- 5 db főtt tojás
- 1 doboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 db lila hagyma
- _Tetejére_
- 1 db tojás
- tengeri só
- szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a piskótát és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsiben még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept