Sós kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sós kalács

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál olaj
  • _Töltelék_
  • 50 dkg sonka
  • 5 db főtt tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 db lila hagyma
  • _Tetejére_
  • 1 db tojás
  • tengeri só
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a piskótát és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsiben még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük