Marcipános mascarponés csokitorta
Marcipános mascarponés csokitorta
Hozzávalók 8 személyre
- 3x2 tojás marcipán + olvasztott étcsoki
- 3x2 evőkanál cukor
- 3x2 evőkanál liszt
- 125 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 250 g mascarpone
- marcipán
- kakaópor
- fehér csokival töltött Roletti
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt feltesszük főni, majd miután felforrt, elzárjuk alatta a gázt és beletördeljük a csokit, majd az egészet addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz, végül hűlni hagyjuk.
Közben habosra keverjük a mascarponét és hozzáadjuk a kihűlt ganache krémet (csoki+tejszín).
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat és a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
A marcipánból 2 akkora kört nyújtunk mint a piskóta. Mikor kihűlt a piskóta és egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém sorrendben. A torta oldalát kirakjuk Rolettivel, majd kötünk köré egy szalagot, a tetejét pedig megszórjuk kakaóporral illetve sima és csokiba mártott marcipángolyókkal díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept