Csokis-fahéjas csillag
Csokis-fahéjas csillag
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1,5 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- kb. 2,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál mák
- 1 tojás (a kenéshez)
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál fahéj
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A langyos tejben feloldunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Letakarva egy fél órát kelni hagyjuk.
A margarint két részre osztjuk. Az egyik felét 2 evőkanál kakaóval és 10 dkg cukorral, a másik felét a maradék cukorral és 2 evőkanál fahéjjal keverjük habosra.
Ha megkelt a tészta, az egyik darabot kör alakúra kinyújtjuk. Szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az egyik tölteléket, majd egy ugyanekkorára nyújtott tésztakörrel befedjük, széleit jól lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon, de na szakítsa ki.
Cikkekre vágjuk és mindegyiken tekerünk egyet. Tojással megkenjük, a közepére mákot, a cikkekre kókuszt szórunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, 165°C-on megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept