Fűszeres-kakaós linzer
Fűszeres-kakaós linzer
Hozzávalók 12 személyre
- 60 dkg liszt
- 40 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 púpos evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (vagy aroma)
- 1 üveg meggylekvár (vagy bármilyen savanykásabb ízű lekvár)
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, porcukrot, kakaóport, fűszerkeveréket és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a rumot és a tojássárgákat és jól összegyúrjuk. Csomagoljuk be és tegyük egy órára a hűtőbe.
A tésztát kb. négy részre vágjuk és liszttel meghintett deszkán kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 160°C-on, 10 percig sütjük, még ilyenkor puhák, hagyjuk hűlni egy kicsit, úgy vegyük le a sütőlemezről.
A kihűlt linzereket meggylekvárral összeragasztjuk, olvasztott csokival dekorálhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept