Spenótos pogácsa
Spenótos pogácsa
Hozzávalók 8 személyre
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg fagyasztott spenót
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál fokhagymakrém vagy fokhagyma, apróra reszelve
- 10 dkg füstölt sajt
- szezámmag és lenmag a tetejére
- 10 dkg sajt reszelve (bármilyen)
- 1 kis doboz tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a mascarpone-t, a tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt füstölt sajtot hozzáadva, gyúrjuk össze.
Még mielőtt készen lennénk, adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot is.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, becsíkozzuk a tetejét, kiszaggatjuk, majd tojással megkenjük a tetejüket, szórunk rá sajtot és magvakat.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept