Káposztás tekercs
Káposztás tekercs
Hozzávalók 12 személyre
A tésztához
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg liszt
- 1 darab tojás a tésztába
- 1 darab tojás a tésztát bekenni
- 1 kávéskanál ételecet vagy citromlé
- langyos víz szükség szerint
- csipetnyi só
A töltelék hozzávalói
- 1 kisebb fejeskáposzta
- kevés olaj a pároláshoz
Elkészítés:
A vajas-leveles tészta készítése a következő: A lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom és a margarint a közepére feldarabolva, ráhalmozom és betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom, majd a hűtőbe teszem és 30 percenként 3-4-szer nyújtom és hajtogatom.
Az utolsó alkalommal kb. 2 mm-re nyújtom a tésztát, amit elfeleztem és a két darabon egyenletesen elosztom a káposztás tölteléket, amit a káposztás kocka készítésnél szokásos módon csináltam meg. Feltekerem a tésztát, majd még a szeletelés előtt felvert tojással megkenem a tekercset és utána kb. 1,5 cm-es darabokra felszeletelem. Tepsibe rakva, előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütöm.
Természetesen, ha valaki a tésztát készen veszi, vagy előre elkészített tésztát használ kevesebb idő alatt elkészítheti. Kitűnő sörkorcsolya, de ebédre is nagyon jó. Ebből az adagból 53 darabot tudtam sütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept