Gyertya

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyertya

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • kevés só
  • 12 dkg darált mandula vagy dió
  • 1 teáskanál kakaópor

A díszítéshez

  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • füge
  • mandula

Krémhez

  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, a sóval, a darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Kis köröket szaggatunk ki, előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, vigyázat gyorsan megsül!

Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.

Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani!

A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük