Gyertya
Gyertya
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 12 dkg méz
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- kevés só
- 12 dkg darált mandula vagy dió
- 1 teáskanál kakaópor
A díszítéshez
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- füge
- mandula
Krémhez
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, a sóval, a darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Kis köröket szaggatunk ki, előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, vigyázat gyorsan megsül!
Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.
Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani!
A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept