Karácsonyi hájas koszorú
Karácsonyi hájas koszorú
Hozzávalók 8 személyre
- 33 dkg liszt
- 15 dkg sertés háj
- 3 db tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
- tojás fehérje
- dió
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
A hájat húsdarálón megdaráljuk, kemény tésztává összegyúrjuk a liszttel, a sütőporral, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval. Kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét még kisebb formával kiszúrjuk, karikákat készítünk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és durvára vágott dióba mártjuk. A diós karikákat tepsibe rakjuk és gázsütő 3-as fokozatán szép világosra sütjük. Amikor kisült, még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük. Nem tévedés a tésztában nincs cukor. Sokáig eláll, így az ünnepek előtt néhány héttel már elkészíthető.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept