Somlói galuska torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Somlói galuska torta

Hozzávalók 12 személyre

  • 2x3 tojás kakaópor
  • 2x3 ek cukor
  • 2x3 ek liszt
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 ek cukor
  • 250 g Vénusz margarin
  • rumba áztatott mazsola
  • 0,75 dl víz
  • 1,5 ek olaj
  • 3 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 6 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk. (A kakaósat is beleértve, csak itt az egyik ek liszt helyett, 1 ek kakaóport rakunk, ahogy a hozzávalóknak is fel van tüntetve.)
Amíg a piskóták sülnek, elkészítjük a csokiöntetet. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy lábasba öntjük a hozzávalókat, és addig melegítjük, míg a cukor elolvad.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni sima piskóta-csokiöntet-krém-rumba áztatott mazsola-kakaós piskóta-csokiöntet-krém-rumba áztatott mazsola-sima piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. A torta oldalát megszórjuk mandulával, majd a tetejét a maradék krémmel és kakaóporral díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük