Epres túrótorta
Epres túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt (bele egy kicsi sütőpor)
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg túró
- 1,5 kis zacskó zselatin
- reszelt citromhéj
- citromlé
- 5 púpozott evőkanál porcukor
- 25-30 dkg eper
- fél csomag epres tortazselé
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát! Verjünk kemény habbá 3 tojásfehérjét, majd a tojássárgákkal egy külön tálba kikeverünk 3 evőkanál cukrot. Ehhez adjuk hozzá a 3 evőkanál sütőporos lisztet, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk laza mozdulatokkal a habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett formába töltjük és 180 fokon 30 percet sütjük.
Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, a vaníliás cukrot, 5 púpozott evőkanál porcukrot és a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük és félretesszük egy kicsit.
Ha kihűlt a piskóta, befedjük eperrel, rákenjük a túrókrémet, majd szintén eperrel díszítjük a tetejét ízlés szerint. Betesszük a hűtőbe és 3-4 órát hagyjuk pihenni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept