Töltött sajtos gomba
Töltött sajtos gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 12 nagy csiperke gomba
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál vaj
- 60 dkg darált pulykacomb
- 10 dkg darált húsos füstölt szalonna
- 2 kiskanál fokhagymakrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott kiskanál kakukkfű
- 1 tojás
- 12 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz konzervparadicsom
- 1 csokor bazsalikom
- fél csokor metélőhagyma
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés:
A gombák tönkjeit kitörjük. A kalapokat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé ültetjük.
A darált pulykacombot, és füstölt szalonnát a darabokra aprított gombatönkökkel összekeverjük, majd sóval, borssal, a fokhagymakrémmel, a finomra aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük, és a tojással összedolgozzuk.
A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és a gombákat megtöltjük vele. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 C-os sütőben pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát. A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük, és felforraljuk.
Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.
Tálaláskor a gombákat tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a forró mártással. Friss péksüteménnyel kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept