Töltött sajtos gomba

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött sajtos gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 nagy csiperke gomba
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 10 dkg darált húsos füstölt szalonna
  • 2 kiskanál fokhagymakrém
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csapott kiskanál kakukkfű
  • 1 tojás
  • 12 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 doboz konzervparadicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • fél csokor metélőhagyma
  • 1 kiskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A gombák tönkjeit kitörjük. A kalapokat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé ültetjük.
A darált pulykacombot, és füstölt szalonnát a darabokra aprított gombatönkökkel összekeverjük, majd sóval, borssal, a fokhagymakrémmel, a finomra aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük, és a tojással összedolgozzuk.
A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és a gombákat megtöltjük vele. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 C-os sütőben pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát. A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük, és felforraljuk.
Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.
Tálaláskor a gombákat tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a forró mártással. Friss péksüteménnyel kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük