Zöldséges hajdinapástétom

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldséges hajdinapástétom

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg hajdina
  • fél bögre zöldborsó
  • 1 szál répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ek. kacsazsír vagy étolaj
  • kk. őrölt szerecsendió
  • egy csipet só
  • petrezselyemzöld
  • 8 db salátalevél
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott hagymát, hozzáadom a hajdinát és felöntöm 3X annyi vízzel, mint a hajdina, sózom és hozzáadom a szerecsendiót. Puhára főzöm, majd összeturmixolom.

Amíg a hajdina fő, megpárolom a zöldborsót és az apró kockára vágott répát is.

Az összeturmixolt hajdinát összekeverem a párolt zöldséggel, apróra vágott zöld petrezselyemmel. Kanalanként salátaágyra helyezve kínálom. A képen párolt zeller és pontyszelet volt hozzá.

Önmagában vagy köretnek is jó.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük