Zöldséges hajdinapástétom
Zöldséges hajdinapástétom
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg hajdina
- fél bögre zöldborsó
- 1 szál répa
- 1 kis fej vöröshagyma
- ek. kacsazsír vagy étolaj
- kk. őrölt szerecsendió
- egy csipet só
- petrezselyemzöld
- 8 db salátalevél
Elkészítés:
A zsiradékon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott hagymát, hozzáadom a hajdinát és felöntöm 3X annyi vízzel, mint a hajdina, sózom és hozzáadom a szerecsendiót. Puhára főzöm, majd összeturmixolom.
Amíg a hajdina fő, megpárolom a zöldborsót és az apró kockára vágott répát is.
Az összeturmixolt hajdinát összekeverem a párolt zöldséggel, apróra vágott zöld petrezselyemmel. Kanalanként salátaágyra helyezve kínálom. A képen párolt zeller és pontyszelet volt hozzá.
Önmagában vagy köretnek is jó.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept