Tejszínes-barackos szelet
Tejszínes-barackos szelet
Hozzávalók 6 személyre
- 7 db tojás
- 23 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 24 dkg barack
- 10 dkg baracklekvár
- 5 dl tejszín
- 3dkg porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 1 cs.habfixáló por
- 10 dkg tejbevonó 3 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habbá verjük, az átszitált lisztet adagolva óvatosan belekeverjük. Egy 30*40cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, és a felkockázott barackkal megszórjuk. Utána a tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixáló porral, dermedésig hűtjük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, és a lehűlt masszára öntjük, újra dermedésig hűtjük. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept