Mentás uborkakoktél parenyicával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mentás uborkakoktél parenyicával

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg uborka
  • 6 db mentalevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál cukor
  • 180 g joghurt
  • kb. 2 dl ásványvíz
  • 12 darab mini paradicsom
  • 4 db mini parenyica sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát megtisztítjuk, feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral, citromlével, sóval és a joghurttal. 2-3 perc alatt simára turmixoljuk, majd kb. 2 dl ásványvízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes, krémes állagot kapjunk.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.
A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük