Sajtos-szezámos karfiolroppancs
Sajtos-szezámos karfiolroppancs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes fej karfiol
- 2 közepes lisztes burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- szerecsendió
- szezámmag
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, lecsepegtetjük. A burgonyát szintén héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyanyomóval a karfiollal együtt összetörjük. Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, pici reszelt szerecsendióval és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összefogja a masszát, jól formázhatóvá váljon. Lehet hozzátenni zsemlemorzsát is, úgy kevesebb liszt kell hozzá. Minél jobban lecsepegtetjük a karfiolt, és nem főzzük szét a burgonyát, annál kevesebb lisztet vesz fel. Bármilyen formát lehet belőle formázni, meghempergetjük szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.
Zöld salátával, fűszeres-joghurtos öntettel fogyaszthatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept