Báránytekercs juhtúróval töltve

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Báránytekercs juhtúróval töltve

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg báránycomb
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 kis maréknyi medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
  • só, bors
  • kevés vaj és olaj a sütéshez

A körethez

  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg ceruzabab (fagyasztott)
  • 10 dkg kukorica dara
  • 5-6 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • só, fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
Majd egy előzőleg beáztatott pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és közepes hőfokon, kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet.
A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk, és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.

A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.

Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra. Szeleteljünk mellé a bárányból, és tegyük mellé a baconos ceruzababot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük