Omlós kacsasült

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Omlós kacsasült

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db pecsenye kacsacomb
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg magozott meggy
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl portói bor
  • 1 mokkáskanál, durvára darált színes bors keverék
  • 1 db babérlevél
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál durva szemcséjű só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 3 db zselatinlap
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1,5 kg kacsaháj, vagy kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A combokat előző nap miután jól megtisztítottuk, beirdaljuk és bepácoljuk az alábbi hozzávalókkal. Mindent beleteszünk egy nagyobb, jól zárható dobozba.
A vöröshagymát megtisztítva, gerezdekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket összetörjük, vagy lereszeljük, a rozmaring leveleit lecsipkedjük, aprítjuk, hozzáadjuk a színes borsot, az őrölt köményt, egy evőkanál baracklekvárt, egy kis marék durva szemcséjű sót, hozzáadjuk az olajat és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a combokat, majd a dobozt lezárva, a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap kiolvasztjuk a kacsahájat egy magasabb falú edényben, a combokat kivesszük a pácból, lehúzzuk róluk a hagyma darabkákat és beletesszük a zsírba úgy, hogy ellepje őket és lassú tűzön puhára sütjük. Mikor megpuhultak, egy serpenyőben mindkét felüket megpirítjuk, hogy szép színük legyen.

A meggyzseléhez a meggyet egy mártásos edényben a portóival felfőzzük, ízesítjük egy csipetnyi szerecsendióval. A zselatinlapokat a szokásos módon 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a még meleg meggyhez keverve felolvasztjuk.

Kis edényekbe szedjük és hideg helyre tesszük, hagyjuk megdermedni.
A rizst hagyományos módon sós vízben, egy kis darab babérlevéllel megfőzzük. Mikor megfőtt, lecsepegtetjük és 2 dkg vajjal elkeverjük.

Tálaláskor a tányérra szedünk egy adag rizst a kacsacomb mellé, és a tetejére a kis edényből rácsúsztatjuk a meggyzselét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük