Túrós lepény tonhalraguval

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós lepény tonhalraguval

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg liszt (teljes őrlésű fehér tönköly)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3-4 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • _A raguhoz_
  • 160 gr tonhal (konzerv)
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg bébi répa
  • 10 dkg édes, morzsolt kukorica
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csomag kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
  • 1 db lime, vagy citrom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A lepényhez, egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.

A lepények - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - mindkét oldalát megsütjük. Tányérra téve, egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük