Körtés-kakukkfüves kacsamáj

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Körtés-kakukkfüves kacsamáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg pecsenye kacsamáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db kisebb körte
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 4 dkg mandula
  • 2 db friss kakukkfű ágacska
  • 1 db tojássárgája
  • ízlés szerint só, bors

A mártáshoz

  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1,5 dl portói bor
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 1 mokkáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.

A leveles tésztát, lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbevágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük és megszórjuk durvára aprított mandulával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörös áfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat és az egészet beforraljuk. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük