Körtés-kakukkfüves kacsamáj
Körtés-kakukkfüves kacsamáj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg pecsenye kacsamáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db kisebb körte
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál tejföl
- 4 dkg mandula
- 2 db friss kakukkfű ágacska
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint só, bors
A mártáshoz
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg aszalt vörös áfonya
- 1,5 dl portói bor
- 3 dkg vaj
- 1 dl víz
- 1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
A leveles tésztát, lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbevágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük és megszórjuk durvára aprított mandulával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörös áfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat és az egészet beforraljuk. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept