Joghurtos túrótorta ribizlivel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Joghurtos túrótorta ribizlivel

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 dl natúr joghurt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 púpozott teáskanál por formájú, főzős zselatin
  • bármilyen idénygyümölcs (pl. télen egy doboz szibarackbefőtt kockázva)
  • 1,5 dl gyümölcslé (a befőtt leve)
  • babapiskóta
  • 10 dkg margarin/vaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint/vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát.
A gyümölcslében elkeverjük a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, hogy gyöngyözni kezdjen, de forralni nem szabad, mert nem fog megkötni! Langyosra hűtjük, miközben gyakran kevergetjük. Hogy biztosan ne legyenek benne zselatincsomók a sütiben, először a langyosra hűtött zselatinhoz keverjünk hozzá 3-4 evőkanál masszát, és csak utána adjuk a többihez. Keverjük bele a gyümölcsöket, és már önthetjük is a vízzel kiöblített formánkba, nálam ez egy műanyag gyűrűforma volt. Majd a tetejét kirakjuk babapiskótával, amit belenyomkodunk a masszába, hogy ne legyen kemény. Ez a kiborításkor majd az alja lesz.
Hűtőbe tesszük több órára (én előző este szoktam), és másnap tálaljuk.
Nagyon mutatós piros/élénk színű gyümölcsökkel.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük