Zöldborsós-mustáros panna cotta
Zöldborsós-mustáros panna cotta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg zöldborsó
- 6 dl víz
- 2 tk só
- 1 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- kapor
- 20 g zselatin (por)
- 20 dkg füstölt lazac
Mustármártáshoz
- 6 ek olívaolaj
- 1 ek dijoni magos mustár
- 1 ek víz
- 1 ek citromlé
- őrölt fehérbors
- méz
Elkészítés:
Egy edénybe beletesszük a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.
Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges, még utánasózunk. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejfölt.
A tejet forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös-zöldborsós masszához.
Kisebb tálkákba kanalazzuk, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetjük, hogy teljesen megdermedjen.
A mártáshoz egy tálba beletesszük az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehérborsot és a mézet, majd simára keverjük.
Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezünk egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazzuk a mustármártást.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept