Muszaka batyuban
Muszaka batyuban
Hozzávalók 12 személyre
Bárány batyuhoz
- 1 báránycomb csontozva, darálva
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 1 doboz hámozott egész paradicsomkonzerv (400g) kimagozva
- 1 lapos teáskanál fahéj
- 1 lapos teáskanál cukor
- só
- bors
- 12 réteslap
Mentás padlizsánkrémhez
- 4 db közepes padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál joghurt
- 1 kis csokor menta levelei
- só
Elkészítés:
1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk rajta a darált bárányt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Így felforraljuk, hozzáöntjük a leturmixolt paradicsomot, a fahéjat és a cukrot. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bárány puha lesz, illetve, amíg a leve el nem fő.
2. Kiveszünk 1 réteslapot, megkenjük vékonyan olívaolajjal félbehajtjuk, majd így is megkenjük, ezt is félbehajtjuk. Ráhalmozunk egy adagot a bárányból, és a réteslap négy sarkát összefogjuk, úgy, hogy batyu legyen belőle. Hústűvel, vagy vízbe áztatott fogpiszkálóval rögzítjük. Sütőben aranybarnára sütjük, majd a tűt óvatosan kihúzzuk belőle.
2. A padlizsánokat sütőben magas hőfokon krémesre sütjük. A héját lehúzzuk, és az összes többi hozzávalóval leturmixoljuk. A batyukhoz kínáljuk.
Úgy a legfinomabb, ha a batyu még meleg, de a padlizsánkrém hideg. Ezért azt célszerű előbb megcsinálni, és hűtőbe rakni egy pár órára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept