Muszaka batyuban

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Muszaka batyuban

Hozzávalók 12 személyre

Bárány batyuhoz

  • 1 báránycomb csontozva, darálva
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 1 doboz hámozott egész paradicsomkonzerv (400g) kimagozva
  • 1 lapos teáskanál fahéj
  • 1 lapos teáskanál cukor
  • bors
  • 12 réteslap

Mentás padlizsánkrémhez

  • 4 db közepes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál joghurt
  • 1 kis csokor menta levelei
Recept idők

Elkészítés:

1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk rajta a darált bárányt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Így felforraljuk, hozzáöntjük a leturmixolt paradicsomot, a fahéjat és a cukrot. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bárány puha lesz, illetve, amíg a leve el nem fő.

2. Kiveszünk 1 réteslapot, megkenjük vékonyan olívaolajjal félbehajtjuk, majd így is megkenjük, ezt is félbehajtjuk. Ráhalmozunk egy adagot a bárányból, és a réteslap négy sarkát összefogjuk, úgy, hogy batyu legyen belőle. Hústűvel, vagy vízbe áztatott fogpiszkálóval rögzítjük. Sütőben aranybarnára sütjük, majd a tűt óvatosan kihúzzuk belőle.

2. A padlizsánokat sütőben magas hőfokon krémesre sütjük. A héját lehúzzuk, és az összes többi hozzávalóval leturmixoljuk. A batyukhoz kínáljuk.

Úgy a legfinomabb, ha a batyu még meleg, de a padlizsánkrém hideg. Ezért azt célszerű előbb megcsinálni, és hűtőbe rakni egy pár órára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük