Alpesi sajtkémes sertésborda
Alpesi sajtkémes sertésborda
Hozzávalók 2 személyre
- 2 szelet rövid sertéskaraj csont nélkül,
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 tasak alpesi sajtkrémleves
- 4 szelet csemege füstölt szalonna
- 1 kávés kanál őrölt csemege paprika
- 15 dkg házi készítésű tarhonya
Elkészítés:
A hússzeleteket ki kell verni, lisztbe fogatni és hirtelen a forró olajon megforgatni, sózni, borsozni, kevés vízzel, fedő alatt puhára párolni. A bedarabolt szalonnákat egy serpenyőben meg kell sütni ropogósra. A tarhonyát zsiradékon meg kell pirítani, és dupla mennyiségű vízzel felengedni ízesíteni és puhára főzni. A levesport 1 dl vízzel össze kell rázni és a puha húsra önteni, összeforralni.
Tálalás:
A pirított tarhonyát tányérra kell szedni, ráhelyezni egy szelet húst a mártással együtt, és az őrölt paprikába mártott sültet kakastaréjjal díszítjük. Finom és könnyen elkészíthető.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept