Sertésszűz rebarbarával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sertésszűz rebarbarával

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 szép nagy (kb. 60 dekás) sertésszűzpecsenye
  • 1 szál friss rozmaring levelei
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 szép szál rebarbara
  • fél dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Először is vettem egy tepsit, amibe beleöntöttem az olívaolajat és betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre. Ezalatt gyorsan megtisztítottam a szűzpecsenyét a felesleges hártyáktól, összevágtam a rozmaringleveleket apróra, majd összekevertem tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Majd alaposan belepaskoltam a \"fűszerkeveréket\" a szép darab húsba úgy, hogy minden oldalán legyen belőle. Aztán kivettem a tepsit, ami addigra már tűzforró lett és gyorsan megforgattam az alján lévő kevés forró olajban a szűzpecsenyét (azaz minden oldalát megkapattam kicsit), majd betoltam a sütőbe és 20 percig hagytam sülni. 20 perc elteltével megfordítottam a húst a másik oldalára és visszatoltam 10 percre a sütőbe. Közben a rebarbarát megpucoltam, azaz éppen csak lehúztam a külső fásabb részét, de nem vittem túlzásba, ugyanis a párolás alatt annyira meg fog puhulni, hogy nem is nagyon kell pucolni, hiszen a fás rész is ehetővé válik.
Aztán, amikor letelt a 10 perc, kihúztam a tepsit, beleöntöttem a kb. 3-4 centis darabokra összevágott rebarbarát, alá öntöttem fél deci vizet és újabb 10 percre visszatoltam húsostól, rebarbarástól.
Az újabb 10 perc eltelte után kivettem a sütőből a tepsit, letakartam alufóliával és jó 5 percig hagytam pihenni, mielőtt a szűzpecsenyét felvágtam ujjnyi szeletekre.
A párolt rebarbara kiválóan kiegészíti a szűzpecsenyét, így egy fantasztikus ízkombinációt kóstolhattunk meg: a hús omlós és szaftos, a rebarbara finom puha és savanykás volt.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük