Mozzarellás, darált húsos ravioli
Mozzarellás, darált húsos ravioli
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 300 gramm liszt
- 3 tojás
- csipet só
Töltelék
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg mozzarella
- só
- bors, oregánó
- bazsalikom
Carbonara szósz
- 2 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 5 dkg baconszalonna
Elkészítés:
A tészta elkészítése igen egyszerű: 100 gramm liszthez 1 tojást teszek, kevés sót szórok hozzá és alaposan összegyúrom. 4 embernek való adagot 300 gramm lisztből, 3 tojásból és sóból gyúrtam. Lisztnek jó a finomliszt is, de ha lehetőségetek van \"00\"-ás liszthez hozzájutni, inkább abból érdemes gyúrni, mert egy igen rugalmas, könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapunk belőle.
Miután összegyúrtam puha és rugalmas kis gombóccá, fóliába csomagoltam és betettem a hűtőbe 1 órát pihenni.
1 óra múlva elővettem a tésztagépemet és fokozatosan a legvékonyabbra nyújtottam a tésztámat. Akinek nincs tésztagépe, a sodrófa ugyanúgy megteszi. Miután a tésztát kinyújtottam, egy igen ügyes kis szerkentyűt vettem igénybe a ravioli elkészítéséhez. Ez a szerkentyű Ukrajnából származik, és egy kedves barátnőm szokta igen gyakran használni, de most kölcsönadta, hogy minél kevesebbet kelljen kínlódnom a töltött finomság elkészítésével.
A használata igen egyszerű, rá kell teríteni a tésztát, majd a lukakba a tésztára tenni a tölteléket, aztán újra leborítani egy réteg tésztával és sodrófával jó alaposan átmenni rajta, hogy a kis raviolik szétváljanak egymástól és könnyen ki lehessen venni a formából.
És a töltelék, amit a tésztapárnácskákba tettem:
30 dkg darált pulykahúst 1 fej apróra vágott vöröshagymával összepároltam, oregánóval és bazsalikommal fűszereztem, sóztam, borsoztam, majd amikor kész lett és kihűlt, hozzáreszeltem kb. 10 deka mozzarellasajtot és alaposan összekevertem.
Ezt a finom tölteléket tettem a tésztalapok közé, majd lobogó sós vízben kb 5 perc alatt készre főztem.
TIPP: ha csak másnap szeretnénk elfogyasztani a tésztát, érdemes 1 percig forró vízben előfőzni, olívaolajjal meglocsolni és max. 24 órát hűtőben tárolni. Közvetlen fogyasztás előtt kell kifőzni teljesen!
Az elkészült tésztához carbonara szószt csináltam, azaz, amíg a tészta főtt, én apróra vágott baconszalonnát megpirítottam egy serpenyőben, majd a kifőtt tésztát beleforgattam, kicsit még átforrósítottam. Aztán lezártam alatta a gázt, és hozzáöntöttem 3 tojássárgája és 2 dl tejszín keverékét, majd jól összekevertem a tésztával.(Ha nem zárom le, akkor a tojássárgás tejszín rántotta lesz és nem szósz!) Így a mártás egy selymes, lágy szószként vonta be a tésztát. Isteni élmény, érdemes kipróbálni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept