Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- kis flakon (300 g) vagy házi majonéz
- 25 dkg szarvacska tészta
- 25 dkg zöldbab
- 1 db tonhalkonzerv
- 1 kis üveg olívabogyó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk. szárított, morzsolt tárkony
- oregáno
- őrölt fekete bors
- napraforgó- vagy olívaolaj
- 3-4 evőkanál mustár
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kevés olajat öntünk rá, és hagyjuk kihűlni.
A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, megpároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük.
Egy tálban elkeverjük a majonézt, mustárt, tárkonyt és borsot, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
Egy nagyobb tálba tesszük a tésztát, hozzákeverjük a zöldbabot, a tonhalat (ízlés szerinti nagyságúra darabolva), majd leöntjük a majonézes keverékkel. Adhatunk hozzá olívabogyót is.
Tálalás előtt min. 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Én általában előző este készítem el, másnapra nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept