Túrós őzgerinc gyümölccsel
Túrós őzgerinc gyümölccsel
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 3 kávéskanál zselatin
- gyümölcs (idény v. dunszt)
- háztartási keksz
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A túrót összetörjük, hozzáadjuk az 1 dl tejet, majd a cukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat. Beletesszük a vajat és jól elkeverjük. A maradék tejben felfőzzük a zselatint, majd hozzáadjuk a túrós masszához. Kockákra vágott gyümölcsöt keverünk hozzá.Fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát. (Szórhatunk közvetlen a fóliára is a gyümölcsből, mert tulajdonképpen ez lesz a süti teteje.)
Végül a tetejére - amely valójában a sütemény alja lesz - tesszük a háztartási kekszet.
Hűtőben néhány óráig pihentetjük, amíg a zselatin meg nem köt és a keksz is megpuhul.
Kiborítjuk a formából, és szeleteljük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept