Céklás-tökös vitaminbomba
Céklás-tökös vitaminbomba
Hozzávalók 4 személyre
- 4 alma (60-70 dkg)
- 25 dkg cékla sütőtök
- 1 citrom
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 3-6 ek nádcukor
- 2 db burgonya
- frissen őrölt bors
- 1 tk méz
- 1 ek szójaszósz
Díszítéshez
- tojás
- petrezselyem
- citromkarika félbevágva -ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk, felkockázzuk. A céklákat annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Ha felforrt, vegyük vissza közepes erősségűre a lángot és addig főzzük, míg a villa már belemegy, de még nem puha. Ekkor tegyük bele a burgonyát is, és főzzük puhára. Hozzáadjuk az almát, mézet, sütőtököt stb. Leturmixoljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, citrom levével savanyítjuk, tejföllel krémesítjük. Ezután már csak a díszítés következik, ízlés szerint!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept