Búbos hús
Búbos hús
Hozzávalók 8 személyre
Csibetöltelék
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 kk reszelt vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- petrezselyemzöld
- majoránna
- só
- törött bors
Hús
- 8 szelet sertésborda
- 5 dkg vaj vagy 2 ek étolaj
- 5 dkg reszelt sajt (el is maradhat)
- só
Elkészítés:
A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük. Tűzálló tálban egymás mellé ültetjük, mindegyikre 1-1 púpos halom tölteléket nyomunk, és - ha szeretjük - megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is, de anélkül is finom.
Ha zsiradékon sütöttük a húst, az egészet leöntjük a pecsenyelével, ha zsiradék nélkül, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp étolajat teszünk. A sütőben felső lángon addig sütjük, amíg a töltelék át nem sült, és a teteje szép piros nem lett. Készíthetjük borjúhúsból is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept