Búbos hús

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Búbos hús

Hozzávalók 8 személyre

Csibetöltelék

  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 kk reszelt vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • törött bors

Hús

  • 8 szelet sertésborda
  • 5 dkg vaj vagy 2 ek étolaj
  • 5 dkg reszelt sajt (el is maradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük. Tűzálló tálban egymás mellé ültetjük, mindegyikre 1-1 púpos halom tölteléket nyomunk, és - ha szeretjük - megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is, de anélkül is finom.
Ha zsiradékon sütöttük a húst, az egészet leöntjük a pecsenyelével, ha zsiradék nélkül, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp étolajat teszünk. A sütőben felső lángon addig sütjük, amíg a töltelék át nem sült, és a teteje szép piros nem lett. Készíthetjük borjúhúsból is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük