Töltött patiszon
Töltött patiszon
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db közepes nagyságú patiszon
- 60-70 dkg champion gomba vagy erdei gomba /pl. vargánya/ •
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszer paprika
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- 10-15 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is /
- 1-1,5 dl étolaj
Elkészítés:
Nagyon egyszerű, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. A patiszonok jól megmossuk, majd szárazra töröljük. Lapjával félbevágjuk, és a magjait eltávolítjuk. Kiolajozunk egy tepsit, beletesszük a patiszonokat, és enyhén ételízesítővel meghintjük. Betesszük a sütőbe, és félkészre sütjük.
Közben elkészítjük a gombaragut. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a fűszerpaprikát, és nyomban kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika meg ne égjen. Majd rátesszük a felszelet gombát, és készre főzzük.
Ezzel a ragúval megtöltjük a patiszonok mindkét felét, és 10-15 percre betesszük sülni. Mielőtt készre sülne, kivesszük a sütőből és ráreszeljük a sajtot, annyi időre visszarakjuk a sütőbe, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Pirított burgonyával tálaljuk. Ízletesebb a burgonya, ha héjában megfőzzük és a közepes kockára vágva pirítjuk meg. Lehet olajsütőben ill. kissé kiolajozott tepsiben, sütőben megsütni a burgonyát. Ez utóbbi gazdaságosabb. Aki nem szereti a gombát, ő töltheti darál húsos ragúval.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept