Rozmaringos foccacia
Rozmaringos foccacia
Hozzávalók 6 személyre
- 500 g liszt
- 2 tk só
- 1 tasak szárított élesztő vagy egy fél csomag friss élesztő
- 80 ml olívaolaj
- kb. 2 dl meleg víz
- egy kis olaj a kelesztéshez
- 1 csokor friss rozmaring
Elkészítés:
A lisztet, sót, élesztőt, olívaolajat, és elég meleg vizet összegyúrunk kézzel vagy dagasztókaros robotgéppel kb. 10 perc alatt, hogy puha, de nem ragadós, laza tésztát kapjunk.
Egy labdát formázzunk a tésztából, és jól belisztezett ujjal nyomjuk meg egy kicsit az oldalán. Ha eltűnik a lyuk, a tészta visszaugrott, akkor kész. Ha marad a mélyedés, gyúrjuk tovább. Az oválisra formált tésztát helyezzük kilisztezett tepsibe. Fedjük le a tésztát lazán olajozott folpackkal, ügyelve arra, hogy légmentesen zárjon.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát meleg helyen duplájára kelni.
Ha megkelt, akkor a lisztezett mutatóujjal nyomjunk lyukakat a tésztára, ahogy tetszik. Vágjunk kb. 3 cm-es szál rozmaringokat, és nyomjuk a lyukakba. Szórjuk meg tengeri sóval a tésztát, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki a sütőből, szitáljuk meg egy kis olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept