Virágfánk
Virágfánk
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dkg finomliszt
- csipet só
- 4 tojás
- tej (3-4 dl,hogy sűrű palacsintatészta legyen)
- 1 citrom (narancs) reszelt héja
Elkészítés:
Egy kis edényben olajat melegítettem, amibe beleállítottam a fém formát is. Amikor kellően felforrósodott, a tésztába mártottam, úgy hogy kb. kétharmad részéig merüljön bele, majd a forró olajba téve pillanatok alatt levált a formáról. Csak akkor nem akar leválni, ha a forma tetejére is kerül a masszából. Ilyenkor egy villával lazítottam meg. Pillanatok alatt megsültek. Ne vegyük ki, míg nem lesz szép pirult színe. Még forrón meghintettem őket fahéjas porcukorral.
Én a hozzávalók feléből egy mixeres pohárban kevertem össze a masszát. Ebből is lett egy nagy tállal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept