no

Rebarbarás morzsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rebarbarás morzsa

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 2 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár finomliszt
  • 1/2 pohár olaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt gyömbér

Töltelék

  • 1 ek. cukor
  • pár szál rebarbara

Morzsa

  • 100 g liszt
  • 100 g margarin
  • 1 csapott ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a megmosott rebarbaraszárakat 2 cm darabokra vágjuk, s a cukorral kissé át karamellizáljuk, hűtjük.
Közben kikeverjük a tészta hozzávalóit.
Egy 22 cm tortakarikát tepsibe terített sütőpapírra helyezünk, s ebbe simítjuk a tésztamasszánkat, melyre rákanalazzuk a rebarbarát.
Durvára elmorzsoljuk a morzsa hozzávalóit, s rádörzsöljük a rebarbarára.
Előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint tehetünk körtét, málnát, barackot a tésztára, csak ez utóbbiakat nem kell karamellizálni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük