Rebarbarás morzsa
Rebarbarás morzsa
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 2 tojás
- 1/2 cs sütőpor
- 1 pohár kefir
- 1 pohár finomliszt
- 1/2 pohár olaj
- 2 ek. cukor
- 1 kk. őrölt gyömbér
Töltelék
- 1 ek. cukor
- pár szál rebarbara
Morzsa
- 100 g liszt
- 100 g margarin
- 1 csapott ek. cukor
Elkészítés:
Először a megmosott rebarbaraszárakat 2 cm darabokra vágjuk, s a cukorral kissé át karamellizáljuk, hűtjük.
Közben kikeverjük a tészta hozzávalóit.
Egy 22 cm tortakarikát tepsibe terített sütőpapírra helyezünk, s ebbe simítjuk a tésztamasszánkat, melyre rákanalazzuk a rebarbarát.
Durvára elmorzsoljuk a morzsa hozzávalóit, s rádörzsöljük a rebarbarára.
Előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint tehetünk körtét, málnát, barackot a tésztára, csak ez utóbbiakat nem kell karamellizálni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept