Nyári tiramisu
Nyári tiramisu
Hozzávalók 6 személyre
- 2 doboz 1,75gr-os habtejszín
- 1 cs. babapiskóta
- 1 cs háztartási keksz
- 1 doboz natúr vajkrém 200 gr-os
- 5 dkg porcukor
- 1 cs habfixáló
- 2 db közepesen érett őszibarack
Elkészítés:
1,) Összeöntjük a kávét a tejjel, és kevés cukorral felkeverjük. Lereszeljük a barackokat egy tálkába.
2,) A kekszeket áztatgatva a tejeskávéba, egy tál vagy tepsi aljába szorosan egymás mellé rakjuk.
3,) A reszelt őszibarack felével szépen beterítjük az egészet.
4,) A piskótákat a tejeskávéba mártva, ismét beterítjük vele a egészet, ha ekkor maradna tejeskávénk, azt egyenletesen locsoljuk rá az egészre!
5,) Beterítjük a tetejét a reszelt őszibarackkal!
Krém:
A tejszínhabokat a vajkrémmel és a habfixálóval, cukorral kemény habbá keverjük, és ezzel beterítjük az egészet, majd szépen megrázogatjuk az edényünket hogy jól közzé csorogjon, és kisimuljon a tejszínes krém. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és tálalhatjuk.
A tetejét szitált kakaóporral vagy cukorgyönggyel is díszíthetjük!
Többszörösen is hasznos süti, mert ezekből az anyagokból nem túl drága, van benne gyümölcs is, nem kell a melegben a forró sütő hőségét is elviselni!!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept