Szilvás buci
Szilvás buci
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 cs. porélesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- szilvalekvár
- 25 dkg szilva
- 1 ek. kristálycukor
- fahéj
- 1 ek. rum
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk. A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi anyagot, összegyúrjuk, kidagasztjuk. 45 percig kelesztjük, addig a szilvát apró darabokra vágjuk, meghintjük cukorral, (lehet barna is) fahéjjal, egy kis rumot vagy aromát löttyintünk rá. Mikor megkelt a tészta, átgyúrjuk, kinyújtjuk, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükbe 1 tk. szilvalekvárt és szilvát teszünk. A négy sarkát összecsippentjük és vajazott, lisztezett muffinformákba rakjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. 10 perc sütés után tojássárgájával kevert tejföllel megkenjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept