Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 1 élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 1 mk só
Töltelékhez
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 kis doboz tejszín
Elkészítés:
A tésztához valókat kenyérsütőben meg kell dagasztani és keleszteni.
Ha elkészült, ki kell nyújtani ujjnyi vastagra, majd a vaj, cukor, kakaó keverékkel megkenem a tésztát és felcsavarom.
Kb.: 2 cm szélesre darabolom, ráfektetem a tepsire és kelesztem kb. 50 percig.
Ha megkelt a tészta, beteszem sülni kb. 160 fokra, mikor elkezd pirulni, meglocsolom tejszínnel és pirosra sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept