Mézes-tárkonyos csirkeragu
Mézes-tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 4 szelet bacon szalonna
- 20 dkg gomba
- 2 közepes csemege uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 mokkáskanál tárkony
- só, bors, majoránna, ételízesítő
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A kockákra vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztom. Hozzáadom a vöröshagymát és a fokhagymát és üvegesre pirítom.
Ezután belerakom a felkockázott húst és addig pirítom, míg egy kis színt kap.
Hozzáadom a felszeletelt gombát és a csemege uborkát.
Beleteszem a mézet, mustárt és hozzáöntöm a bort, és belerakom a fűszereket.
Mikor a hús megpuhult, a tejföllel besűrítem.
Tésztával vagy rizzsel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept