Hatlapos
Hatlapos
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 1/2 dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém
- 7 1/2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 50 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a többi anyag hozzáadásával a tésztát jól meggyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk és a tepsi hátán sütjük.
A krémhez a cukrot világosbarnára pirítjuk. ¾ dl vízzel és 3 dl tejjel feloldjuk. A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Kavarjuk, és még langyosan megtöltjük vele a lapokat. A tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept