kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Diéta és fitnesz   /  

Zsírégető fahéjdiéta

Zsírégető fahéjdiéta
Mintaétrenddel

A gyógyászati csodaszerként is ismert fahéj remek zsírégető, nagyon finom, és még a karácsonyi hangulatot is otthonodba varázsolja.

Forrás: Femina.hu
2007.12.19.

A fahéj sokkal több egy finom barna fűszernél, amivel süteményt ízesíthetsz. A Ceylonból származó csodaszer egykor nagyobb értéknek számított, mint az arany, és a gyógyászatban is évezredek óta használják jótékony hatásai miatt. Megszünteti ugyanis az emésztési zavarokat, leküzdi a fertőzéseket, enyhíti a cukorbetegség tüneteit, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, kedvező hatást gyakorol a mentális képességekre is, valamint vérkeringés-növelő hatású, aminek köszönhetően felmelegít, és gyógyítja a megfázást.

És nem utolsósorban sokat ígérő szer akkor is, ha fogyni szeretnél. A fahéj ugyanis kitűnő zsírégető, fokozza a vérkeringést, csökkenti a vér koleszterinszintjét valamint a vércukorszintet, ezáltal elűzi a farkaséhséget is. A cellulitisz elleni krémek gyakori összetevője, mivel stimulálja a vérkeringést, energiához juttatja a bőrt, a felszabaduló energia pedig rendkívül jó zsírégető.

A fahéj számos módon felhasználható, kedvelt karácsonyi fűszer. Nem tartalmaz kalóriát, így bátran fogyaszthatod – nemcsak ízesítőként. Tehetsz fahéjrudat vagy őrölt fahéjat teádba, kávédba, kakaódba, capuccinódba, forralt borba, kompótba. Őrölve a mézeskalács elengedhetetlen összetevője. Kedvelt ízesítője még leveseknek, gyümölcssalátáknak, réteseknek. Süteményekhez és húsételekhez különösen ajánlott, mert segít lebontani a zsírokat.

Tippek

  • A fahéjport közvetlenül a tálalás előtt add az ételhez, mert főzéssel keserűvé válhat.
  • Túl nagy adagban ne alkalmazd, mert allergiás tüneteket okozhat.
  • A fahéj akkor friss, ha nagyon erős, édes illata van – ne használd, ha alig érezhető a fahéjillat, ilyenkor jótékony hatást már nem fejt ki.
  • Fénytől elzárt, zárt helyen tartsd, így tovább megőrzi frissességét.
A leghatékonyabb zsírégető fűszerek
A leghatékonyabb zsírégető fűszerek
Filléres zsírgyilkosok! Képeken a legerősebb fogyasztó fűszerek15 ínycsiklandó, karcsúsító nassolnivalóÍme, a legerősebb konyhai zsírégetők12 villámgyors fogyasztó tipp15 hatékony emésztésserkentőEzeket edd, ha fogyni akarsz! 8 alacsony glikémiás indexű táplálék8 erős lúgosító étel a fogyásért8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúráhozKépeken 8 egészséges köret, krumpli és rizs helyettA legfinomabb zsírégető gyümölcsök

Mintaétrend

1. nap

Mit vetnél be a fogyásért?
Mit vetnél be a fogyásért?

Reggeli: müzli fahéjjal ízesített cappuccinóval.
Tízórai: reszelt alma fahéjjal.
Ebéd: áfonyás-fahéjas banánleves.
Uzsonna: egy alma.
Vacsora: pirítós fahéjjal ízesített almadzsemmel.

Áfonyás-fahéjas banánleves

Hozzávalók: fél kg banán, 1 liter almalé, kevés citromlé, 3 kanál cukor, csipetnyi fahéj, 2 tejföl, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 pohár áfonya.

A banánokat a citromlével turmixold össze, tedd egy fazékba az almalé felével, majd forrald fel. Ezután add hozzá a cukrot, és vedd le a tűzről. A maradék almalevet keverd össze a liszttel, és add a leveshez. Két percig főzd, majd miután kihűlt, tedd a hűtőbe. A fahéjat keverd el a tejföllel, öntsd a levesbe, és add hozzá az áfonyát is. Hidegen tálald.

2. nap

Reggeli: pirítós fahéjas szilvalekvárral.
Tízórai: fahéjas joghurt.
Ebéd: marokkói fahéjas csirke.
Uzsonna: egy alma.
Vacsora: cézársaláta.

Marokkói fahéjas csirke

Hozzávalók: 4 csirkemell-filé, 1 vöröshagyma, 1 fahéjrúd, kevés őrölt gyömbér, csipetnyi sáfrány, őrölt bors, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál vaj, 2 paradicsom, csirkeleves kocka.

Vágd fel nagyobb darabokra a csirkemelleket, szórd meg sóval és őrölt borssal. Forrósítsd fel egy lábasban a vajat, tedd bele a csirkemell-darabokat, és pirítsd addig, amíg pirosodni nem kezd. Ezután vedd ki a csirkemell-darabokat a lábasból, szórd bele a felvágott vöröshagymát, és párold pár percig, majd tedd vissza a húsdarabokat, add hozzá a feldarabolt paradicsomot, fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, sáfránnyal. Önts rá két deci vizet, morzsold bele a leveskockát, adj hozzá mézet, és párold fél óráig. Ha elkészült, barnarizzsel tálald.

Betöltés...

3. nap

Reggeli: fahéjas zabpehely.
Tízórai: egy narancs.
Ebéd: egy szelet csirkemell.
Uzsonna: gyümölcssaláta fahéjjal.
Vacsora: fahéjas aszalt szilva leves.

Fahéjas aszaltszilva-leves

Hozzávalók: fél kg magozott aszalt szilva, 2 dl tejföl, 2 dl vörösbor, 1-2 db egész fahéj, 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3-4 db szegfűszeg, csipetnyi szerecsendió, csipetnyi só.

Az aszalt szilvát darabold fel, a fahéjjal, szegfűszeggel egy liter cukrozott vízben főzd puhára, majd add hozzá a vörösbort. A tejfölből és a lisztből készítsd habarást, és sűrítsd be vele a levest. Add hozzá a szerecsendiót, a sót, majd forrald össze.

4. nap

Reggeli: teljes kiőrlésű kenyér fahéjas kakaóval.
Tízórai: egy alma.
Ebéd: fahéjas sültcsirke.
Uzsonna: gyümölcssaláta.
Vacsora: zsírszegény túró zöldségekkel.

Fahéjas sült csirke

Hozzávalók: 1,5 kg feldarabolt csirke, 1 evőkanál édeskömény, 1 evőkanál méz, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál őrölt fahéj, csipetnyi rozmaring.

A páchoz keverd össze az édesköményt, a rozmaringot, a fahéjat, add hozzá a mézet, az olajat és az apróra vágott fokhagymát. Néhány órára tedd be a hűtőbe. Egy tepsibe fektesd bele a csirkedarabokat, süsd addig, amíg megpirul. Barnarizzsel vagy salátával tálald.

5. nap

Reggeli: pirítós sajtkrémmel.
Tízórai: egy alma.
Ebéd: meggybefőtt.
Uzsonna: rizspuding fahéjas almaszósszal.
Vacsora: zöldségtál.

Rizspuding fahéjas almaszósszal

Hozzávalók: 8 dl tej, 12 dkg barnarizs, fél citrom, 10 dkg cukor, só, fél rúd vanília. Az almaszószhoz: 3 alma, 1 evőkanál vaj, őrölt fahéj, citromlé, csipetnyi keményítő, cukor ízlés szerint.

A tejet forrósítsd fel, add hozzá a rizst. Ízesítsd a vaníliával, citromhéjjal, kevés sóval. Főzd állandó kevergetés mellett addig, amíg a rizs megpuhul. Ízesítsd cukorral; ha száraz, önts alá tejet. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, tedd bele a felszeletelt almát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Ízesítsd fahéjjal, citromlével és cukorral. Párold öt-hat percig, majd sűrítsd be a hideg vízzel elkevert keményítővel.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.