kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Diéta és fitnesz   /  

Vízivás és fogyás

Minden étkezés előtt vizet ivott, ez történt a testével
Érdekes!

A vízivás kell a fogyáshoz, mondják sokan, de vajon tényleg hatásos egy sima vízkúra?

Szerző: Jász Virág
Forrás: Femina.hu

A több víz ivása minden diétában alappillérnek számít, de ki tudja, vajon tényleg hatásos-e?

Egy brit újságírónő úgy döntött, kipróbálja: két hétig kísérletezett, van-e bármilyen fogyasztó hatása a vízivásnak.

Étrend és kalóriaszámolás nélkül

Az újságíró úgy döntött, mivel utálja a mindenféle étrendeket és a kalóriaszámolgatást, csak úgy, kíváncsiságból, anélkül, hogy bármin is változtatna - az étrendjén, a sporton vagy máson -, nekivág a vízivós kihívásnak, és kideríti: lehet-e fogyni mindössze ezzel?

A módszer: minden étkezés előtt fél órával megivott két pohár vizet, ahogy egyébként általában javasolt is a diéta kapcsán. Főként azért, mert a víz miatt hamarabb jelentkezik az emberben a teltségérzet. Bár az első időszakban a kísérletet végző hölgy ezt még nem érezte.

Ez alatt pár nap alatt azonban megváltozott, és az addig elfogyasztott étel mennyiségének már csak háromnegyedét fogyasztotta el étkezésenként. Emellett, főként az ebédek utáni időszakban, úgy látta, az energiája is jóval több lett, nem érezte úgy, hogy az étkezés után pihennie kellene.

Az eredmény

Majdnem 1kilót fogyott az újságírónő a kísérlet után, ami bár nem hangzik elsőre soknak, az alapvetően 60 kiló körüli súlyához, illetve ahhoz mérten, hogy az égvilágon semmin sem változtatott, jelentős. A kísérlet lényege tulajdonképpen nem is az volt, hogy látványos fogyáson menjen keresztül a szerző, hanem az, hogy kiderüljön: valóban gyorsítja-e a fogyás ütemét az étkezés előtti vízivás? A válasz pedig erre egyértelmű igen, hiszen az étkezés előtti vízivás - kiegészítve egy egészséges, változatos fogyókúrás étrenddel és némi testmozgással - látványosan képes változtatni a testen. A hosszú távú hatásról, a jobb közérzetről, több energiáról, az erőfeszítés nélküli fogyásról és a mennyiségileg kevesebb evésről, amit eredményezett, nem is beszélve.

Tartható, egészséges és finom diéták a sikeres fogyásért

NutriCare diéta
28 napos diéta
Sonoma étrend
Lapos has diéta

Leadképek forrása: Pinterest.com/Dietoflife.com

3 hozzászólás
Bubus53       2016-02-07 13:13
4.
Na, örülök, hogy tudod, hogy a gének sokat számítanak. Nekem a legkisebb fiam volt így a vízivással, mint te, és ő a legkövérebb a gyerekek közül. Azért mert valakinek használt, rögtön leírják, hogy egyértelműen igen. Pedig az az igazság, hogy nem eg... tovább »
válasz a 2. kommentre (Linnax - 01-29)
janupeter       2016-02-06 11:36
3.
Én minden étkezés előtt megiszok 2 deci kalinkát és azóta perfektül beszélek oroszul! :)
Linnax       2016-01-29 21:40
2.
Ebben lehet valami. Gyerek/fiatal-koromban az őrületbe kergettem a családomat, mert még a leveshez is vizet ittam! 172 centisen néha-néha megütöttem az 50 kilót - de általában nem. Viszont tényleg nagyon jól, egészségesen éreztem magam! Tudom, a gén... tovább »
Letölthető edzéstervek

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.