5 laktató diétás étel

Nem kell éhezned!

A fogyókúra ideje alatt sem lehetetlen jóllakni. Ha tápláló, ugyanakkor kalóriaszegény ételeket fogyasztasz, a zsírégetést is felgyorsíthatod!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyókúrával leggyakrabban összekapcsolt fogalom minden kétséget kizáróan a koplalás. A korgó gyomor és az ízletes ételekről való lemondás a túlsúlytól és elhízástól szenvedők nagy százalékát visszarettenti még a próbálkozástól is, pedig egy kiegyensúlyozott és változatos diéta korántsem vezet „éhezéshez”.

Sőt, az egészséges étrendek szinte mindegyike ügyel arra, hogy kizárólag olyan minőségi táplálékokat tartalmazzon, melyek amellett, hogy kevesebb kalóriát tartalmaznak, tápanyagokban is gazdagok, így eltelítenek, és még órákkal a fogyasztásuk után sem kell azon törnöd a fejed, hogy előhúzd a fiókból az előző nap félbehagyott karamellás csokidat. Hogy melyek a legtáplálóbb diétás ételek? A következőkkel villámgyorsan jóllakhatsz!

1. Burgonya

A krumpli - annak ellenére, hogy nem fogyókúrás élelmiszerként él a köztudatban - kiválóan csillapítja az éhséget, hosszú órákra eltelít - sokkal táplálóbb, mint például a kenyér -, emellett számos olyan anyagot tartalmaz, mely igen hasznos lehet szervezeted számára. Többek közt gazdag A-, B- és C-vitaminban, továbbá ásványi anyagokban, egyes fajtái - például a narancsos színű édesburgonya - pedig béta-karotint tartalmaznak, mely az egyik legerősebb antioxidáns. Nem mindegy azonban, hogyan fogyasztod a krumplit: a zsíros vagy olajban megsütött változatok kifejezetten károsak lehetnek a fogyókúrára - és egészségedre is -, azonban a főtt, vagy héjában főtt burgonyát bátran fogyaszthatod - egy kis zsírszegény joghurttal vagy tejföllel, zöldségek, illetve fűszerek hozzáadásával például kiváló salátát készíthetsz belőle.

2. Hal

A hal a legideálisabb húsféle, ha a célod az, hogy már kis mennyiség elfogyasztásával is jóllakj. Csaknem feleannyi kalóriát tartalmaz, mint egy hasonló adag sertés- vagy bárányhús, ráadásul rendszeres fogyasztása a benne található értékes omega-3 zsírsavaknak köszönhetően kiváló egészségvédő hatással bír, többek közt csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a rák kialakulásának kockázatát.

A halas fogások emellett rendkívül változatosan elkészíthetőek, elég, ha csak az áruházakban és piacokon kapható változatos kínálatra gondolsz. A legjobb azonban, ha hevített zsírok és olajok hozzáadása nélkül fogyasztod, például grillezed - salátaágyon - például spenóttal -, friss fűszerekkel meghintve aligha létezik nála egészségesebb és ízletesebb fogás.

3. Zabkása

Nem véletlenül kezdték az európai farmerek egykor zabkásával a napjukat - a krémes finomság kellő energiát biztosított egész délelőttre, és garantálta, hogy senkinek ne kelljen egy-két óra múlva, a munkát hátrahagyva ismét a konyhában téblábolnia. A zabkása valóban az egyik legtáplálóbb reggeli: rost-, folyadék-, illetve fehérjetartamának köszönhetően gyorsan eltelít, gondoskodik arról, hogy ebédig ne törjön rád az éhség, így azt is megakadályozza, hogy korgó gyomrod miatt esetleg túl sokat fogyassz a menüből. A zabkása emellett változatosan elkészíthető - friss vagy szárított gyümölccsel, egy kis fahéjjal, egy kiskanál mézzel vagy lekvárral ínycsiklandó édességet varázsolhatsz belőle.

4. Rostban gazdag gyümölcsök

Ha gyümölccsel szeretnél jóllakni, fontos, hogy olyat válassz, ami kimagasló rosttartalommal rendelkezik. A rostok ugyanis felduzzadnak a bélrendszerben, így telítettség-érzést okoznak - emellett egyes típusaik csökkentik a koleszterinszintet, és a szervezet méregtelenítésében is segítenek. Az alma, illetve a narancs, amellett, hogy gazdag antioxidáns-források, és erősítik az immunrendszert, a legmagasabb rosttartalmú gyümölcsök közé tartoznak: ha elfogyasztasz belőlük kettőt-kettőt, csaknem annyi rostot viszel be szervezetedbe, mint egyetlen banánnal.

Hasonló eredményt érhetsz el a szőlővel is, mely a rostok mellett nagymennyiségű folyadékot is tartalmaz, emellett - ahogy a belőle készülő vörösbor is - segíthet megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását.

5. Teljes kiőrlésű tészta

Tésztával könnyű jóllakni, ám általában a fogyókúrázók mumusának számít minden olyan fogás, ami spagettivel kezdődik. A finomított lisztből készült tészta valóban hátráltatja a súlyvesztést, azonban, ha teljes kiőrlésű tésztát fogyasztasz, nemcsak, hogy nem állsz a fogyás útjába, de értékes rostokkal, antioxidánsokkal és B-vitaminokkal látod el szervezetedet, méghozzá úgy, hogy jóllaksz, és az ízletes fogásokról sem kell lemondanod. Persze a teljes kiőrlésű tészta fogyasztását sem kell túlzásba vinni, továbbá az is fontos, hogy mindig tálalj mellé egy jó adag zöldséget is.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük