Állítsd le a hízást! 4 napos intenzív kúra a tartós karcsúságért

Tehermentesítsd az emésztőrendszeredet egy könnyű levesdiétával!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már jó ideje szénhidrátban gazdag ételekből kerül ki ételeid döntő többsége, ne csodálkozz, hogy hétről hétre gyarapszik plusz kilóid száma.

Amennyiben elhatároztad, hogy ideje véget vetni ennek a folyamatnak, jó kezdés lehet egy pár napos, intenzív leveskúra, mely segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, így emésztőrendszered megkönnyebbül, és beindul a fogyás.

Így kövesd a levesdiétát!

A diéta megkezdése előtt főzz egy nagy adag zöldséglevest, és ha napközben bármikor megéheznél, fogyassz belőle egy tányérral - így csupán 45 kalóriát veszel magadhoz. A napi három, kisebb adagokat tartalmazó főétkezés mellett az előre elkészített levesből bármikor ehetsz, ráadásul annyit, amennyit csak akarsz.

Ha ropogtatnivalóra vágysz, fogyassz zöldségeket és gyümölcsöket, többek között zellert, cukkínit, paprikát, uborkát. A diéta ideje alatt ne fogyassz alkoholt, kávét, és lehetőleg a dohányzást is kerüld. Anyagcseréd a négynapos kúra alatt felgyorsul, könnyebbnek érzed majd magad, és megindul a súlyvesztést.

Ezt követően azonban ügyelj arra, hogy ne térj vissza a korábbi étrendedhez, fogyassz teljes kiőrlésű pékárukat a fehér lisztben gazdag kenyerek helyett, a répacukor helyett inkább válaszd a nyírfacukrot, az édességeket pedig próbáld gyümölcsökkel vagy magas kakaótartalmú étcsokoládéval helyettesíteni.

Hozzávalók a gazdag zöldségleveshez

  • 1/2 kg sárgarépa szeletelve
  • 3 közepes hagyma felaprítva
  • 1,5 csésze zeller felszeletelve
  • 1/2 fej káposzta vékony csíkokra vágva
  • 8 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze zöldbab
  • 2 közepes méretű cukkini félholdakra vágva
  • 1 csésze spenótlevél
  • víz
  • só, bors

Fogyókúrás levesek: a 7 legerősebb zsírégető a mélytányérból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy nagyobb lábosban közepes lángon, kevergetés közben párold meg a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a hagymát - egészen addig, míg meg nem puhulnak. Ezután add hozzá a felszeletelt paradicsomokat, a káposztát és a zöldbabot, a vizet, majd fűszerezd egy teáskanál sóval, negyed teáskanál őrölt feketeborssal. Gyakori kavargatás mellett főzd egészen addig, míg a víz nem kezd el forrni. Ekkor vedd lejjebb a lángot, és fedd le tíz percre - néha keverd meg. Ezután tedd bele a cukkinit és a spenótot, és ismét forrald fel. Ha felforrt, takard le, és főzd közepes hőmérsékleten egészen addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mintaétrend

1. nap

Reggeli: egy kis tányér zsírszegény túró gyümölcsökkel.
Ebéd: 10 dkg grillezett pulykamell barna rizzsel és zöldsalátával.
Vacsora: egy pohár élőflórás natúr joghurt gyümölcsökkel.

2. nap

Reggeli: egy tányér zabkása fahéjjal, dióval és reszelt almával.
Ebéd: 10 dkg grillezett hal, két kisebb főtt krumpli, zöldsaláta.
Vacsora: egy adag görögsaláta.

Fogyókúrás hibák

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, milyen fogyókúrás bakikat ejtenek a legtöbben.

3. nap

Reggeli: egy nagy adag tejes banánturmix.
Ebéd: egy tányér csirkesaláta vegyes zöldségekkel, olívaolajjal.
Vacsora: egy adag Waldorf-saláta.

4. nap

Reggeli: két főtt tojás, egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, egy szelet sonka.
Ebéd: vegyes zöldségsaláta babbal és grillezett lazaccal.
Vacsora: gyümölcssaláta - almából, körtéből, eperből és sárgadinnyéből.

Ezt is szeretjük