Ennyit kell sétálnod ahhoz, hogy lefogyj - Mutatjuk a pontos mennyiséget

Ellenőrizd le, hogy neked megvan-e az ajánott mennyiség a rutinodban.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha könnyű mozgást keresel, mellyel kiegészítheted a fogyókúrádat, de nem kell semmilyen felszerelést sem vásárolnod hozzá, sőt, az ízületeidet is kíméli, akkor ideális választás számodra a séta. Meglepő módon ebből a mozgásból nem is kell olyan nagyon sok ahhoz, hogy lefogyj.

Napi tízezer lépés a fogyásért

Ugyan kimondva rettenetesen nagy mennyiségnek tűnik, valójában egyáltalán nem olyan sok. Naponta tízezer lépés séta jó tempóban mintegy háromnegyed óra mozgásnak felel meg, ám ha lassabb vagy, sem tart tovább hatvan percnél. Távolságban ez általában nyolc kilométer megtételét jelenti.

Ezzel nemcsak teljesíted, de jócskán meg is haladod a CDC által ajánlott közepes intenzitású mozgásmennyiséget, melynél heti 150 percet javasolnak.

Ennyi sétával már egészen meglepő mennyiségű kalóriát égethetsz. Ha egy órán kerseztül közepes tempóban gyalogolsz, az például 248 kalóriát jelent, ám ha emelkedőn felfele mész, vagy gyorsabban haladsz, azzal növelheted a hatékonyságot.

Heti szinten 1500-2000 mínusz kalóriát jelent a napi tízezer lépés, ami 250-500 gramm közötti zsírvesztést jelent. Ha emellett az étrendedet is a lassú, folyamatos fogyáshoz igazítod, nagyon könnyen elérheted a hetente rendszeres egy-másfél kiló fogyást.

Így csináld

A tízezer lépés kiszámolásához beszerezhetsz egy csuklóra vagy ruha alá felszerelhető fitnesz tracker eszközt, mely nemcsak a lépések számolásában segít, de számos más hasznos adatot biztosít egészségügyi állapotodról. Az ilyen készülékek ugyan nem nagyon drágák, használatukhoz legtöbbször okostelefon szükséges.

A másik lehetőség, hogy manuálisan számolod a lépéseket, ám ez nagyon könnyen unalmassá válhat. Érdemes ehelyett egyszer megszámolnod, hogy egy perc alatt hányat lépsz, majd ez alapján kiszámolni, hogy ugyanilyen tempóban mennyi idő szükséges a tízezer lépéshez, így csak az órát kell majd nézned.

A harmadik opció, hogy leméred néhány lépésed hosszát, átlagot számolsz, majd GPS segítségével követed, mekkora távolságot tettél meg, melyek a lépéseid hosszával elosztva tízezret kell, hogy kapj.

Egészítsd ki ezzel a sétát

Mutatunk néhány egyszerű gyakorlatot, melyekkel könnyen elégethetsz néhány kalóriát, sőt, a hasizmaidat is edzheted, így a fogyókúra eredménye gyorsan látványosabb lesz.

Ez az 5 gyakorlat leégeti az összes hasi zsírt: 1 hónap alatt eltűnik a zsírpárna

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük