kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

4 bizonyíték, hogy a lélekvándorlás létezik

4 bizonyíték, hogy a lélekvándorlás létezik

A reinkarnációba vetett hit csak a halál gondolata elől való menekülés volna? Vagy valóban létezik? Bizonyos dolgok az utóbbit mutatják.

Forrás: Femina.hu

A lélekvándorlás – más szóval reinkarnáció – az emberi lélek halál utáni más emberként, esetleg állatként történő újjászületését jelenti. A buddhista vallás tanítása szerint a sorozatos reinkarnálódás egészen addig tart, míg a lélek meg nem szabadul a karmájától, és el nem jut a nirvánába. A nirvána a buddhizmus szerint egy vágyak nélküli állapot, ahová az emberi lélek csak teljesen tiszta és bűntelen állapotában juthat el. De vajon tényleg létezik a reinkarnáció? Van élet az élet után?

Regressziós hipnózis

Bizonyítékot jelenthetnek a lélekvándorlásra a hipnotizált személyek egyéni beszámolói. A regressziós hipnózis során a hipnotizőr az alanyt korábbi emlékeihez, olykor előző életeibe repíti vissza. A hipnózisban az érintettek gyakran mesélnek arról, hogy valaki más testében élnek.

Egészen pontos részleteket említve számolnak be arról, hogy egy másik században, egy másik ember bőrében, esetleg más nemű, valamint merőben más társadalmi helyzetű személyként élik napjaikat. Ebben az állapotban bámulatosan alapos leírást adnak a hipnotizált személyek olyan múltbéli helyekről és szituációkról, melyekről éber állapotban nem lehet tudomásuk. Ráadásul ezek az utazások nem csupán izgalmasak, de rendkívül hasznosak is lehetnek, hiszen a hipnotizált személyek megismerkedhetnek korábbi inkarnációikkal, az akkori életükben elkövetett hibáikkal, minek következtében lehetőségük nyílik arra, hogy jelen életükben ne kövessék el ugyanazokat a tévedéseket.

A néma gének nyomában

Az orosz kutató, P. K. Anohin vizsgálatai alapján arra a megállapításra jutott, hogy az emberi szervezetben vannak bizonyos néma gének. Ezek, bár a genetikai információ átörökítésében nem vesznek részt, egyáltalán nem inaktívak. Épp ellenkezőleg, tárolják azokat az információkat, melyeket az ember – jelenlegi és korábbi – élete során elraktározott. A néma gének a test minden területén megtalálhatóak, létezésüket pedig az úgynevezett ismeretlen ismerősök jelenség bizonyítja. Biztosan veled is előfordult már, hogy találkoztál egy idegennel, akivel kapcsolatban az első kézfogáskor az az érzésed támadt, hogy már jó ideje ismeritek egymást. Ezt a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a testedben lévő néma gének felismerik az idegent, akivel előző életed során már kapcsolatban álltál.

Déja vu jelenség

A francia kifejezés Emile Boirac nevéhez fűződik, jelentése: már láttam. Ezt a jelenséget már valószínűleg te is megtapasztalhattad. Ha déja vu-d van, úgy érzed, hogy a szituáció, melyben benne vagy, már megtörtént veled, vagy a hely, ahol először jársz, nem ismeretlen számodra, ráadásul néha még azt is tudod, mi lesz a következő történés. Egyes elméletek szerint a deja vu jóval több egy különös érzésnél, funkciója van. Szerepe, hogy az ismerős szituációban ne kövesd el azt a hibát, amit előző életedben már megtettél. Tehát a jelenségnek egyfajta vészcsengő szerepe van, mellyel elkerülheted a karmádat. Ugyanakkor arra utal, hogy a lélekvándorlás létező dolog.

Tudományos bizonyíték

Dr. Ian Stevenson, a Virginiai Egyetem Pszichiátriai Tanszékének vezetője komoly tudományos kutatással igyekezett bizonyítani a reinkarnáció létezését. Már a '60-as években felfigyelt arra a jelenségre, hogy a gyermekek időnként képesek egészen pontosan visszaemlékezni az előző életükben történt eseményekre. Ezt természetesen lehetne az élénk fantáziavilággal magyarázni, ám Dr. Stevenson kutatásai alapján úgy tűnik, ennél többről van szó. Elsősorban azért vizsgált gyermekeket, mert az ő elbeszéléseiket hitelesebbnek tartotta, hiszen olvasmányaik még nem befolyásolhatták élményeiket. A professzor ezer lélekvándorlással kapcsolatos esetet vizsgált meg. A gyermekek igen pontos beszámolói alapján felkereste az elhunyt személyek rokonait, és sok esetben közvetlen összefüggéseket talált a gyermekek emlékei, valamint az elhunyt élete között.

Ha szeretnél többet tudni Dr. Ian Stevenson kutatásairól, Carol Bowman Visszatérés a mennyekből és Tom Shroder Visszatérő lelkek című könyvei kellő alapossággal tájékoztatnak munkásságáról.

A civilizált ember szkepticizmusa

A modern világban természetesen minden olyan dolgot kétkedve fogadunk, ami szabad szemmel nem látható, amire nincs tudományos magyarázat. Érdemes azonban pusztán abba belegondolnod, hogy milyen sokáig nem fogadta el az orvostudomány a pszichoszomatikus betegségek létezését. Annak ellenére, hogy már Hippokratész is tudta, a lelki események hatással vannak a testre, csak alig néhány évtizeddel ezelőtt nyert mindez tudományos bizonyítékot. A lélek a testtel szemben egyszerűen azért szorul háttérbe, mert egy kevésbé szemmel látható oldala az emberi létnek. Ám azért, mert a civilizált ember gyakran nem lát tovább az orránál, még nem biztos, hogy az élet azon dolgai, melyek nem kézzelfoghatóak, nem is léteznek.

10 hozzászólás
demi5       2012-03-01 14:28
11.
Sziasztok!   Az én kislányom lassan 6 éves lesz. Úgy 4 éves kora körül olyan kijelentést tett, hogy azért vélasztottalak titeket amikor még nem születtem meg, mert tudtam, hogy ti nagyon fogtok szeretni. faggattam,hogy hol voltál amikor még "nem s... tovább »
válasz a 8. kommentre (Angellilith - 05-11)
Milibindi       2011-12-02 00:32
10.
Keress fel egy pránanadit! Ott biztos segítenek Téged is megutaztatnak 5 utazás után mehetsz irányítottra pl hogy a fiadnak kze van e édes apádhoz.
válasz a 9. kommentre (bizonytalan - 12-01)
bizonytalan       2011-12-01 17:43
9.
Sziasztok! Van egy majdnem 3 éves kisfiam. Ő az előző életéről szokott mondogatni dolgokat, és "tud" olyan személyről aki kb 15 éve halt meg. Csak nem értem honnét tud róla. Ha viszont összerakjuk azokat amiket mond, akkor a jelek szerint a majdnem ... tovább »
válasz a 8. kommentre (Angellilith - 05-11)

Ismerd meg a karmád - Számold ki kínai aszcendensed!

Milyen karmát hoztál magaddal előző életedből, és miképp fordíthatod azt a javadra? Horoszkópunkból kiderül!
Ezotéria

Ismerd meg karmikus küldetésed! - A horoszkóp segít

Ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot, és kiegyensúlyozott legyél, ismerned kell karmikus feladatod.
Ezotéria
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.